Visie

Na jaren van ervaring in het werken in meerdere sporten en het volgen van bijscholingen is mijn interesse voor fysieke training zich vooral gaan richten op spelsporten en dan met name de sporten die lopen als voornaamste bewegingsvorm hebben. Een goed bewegen maakt een efficiënt en veilig bewegen mogelijk. De fysieke acties worden kwalitatief op een hoger niveau uitgevoerd wat grotere kans geeft op een goed resultaat, kunnen langer worden volgehouden en voorkomen blessures. Fysieke training dient algemeen en specifiek te zijn.
Algemeen om een goede lichaamsbeheersing te verkrijgen en de bewegingseigenschappen te trainen en specifiek om de betreffende sport zoveel mogelijk te benaderen en het herkenbaar voor de sporters te houden. Binnen onze visie heeft fysieke training voor spelsporters twee doelstellingen. De eerste is het prestatievermogen te vergroten en daarnaast werkt fysieke training tevens blessurepreventief.

In mijn werkwijze kent fysieke training 5 pijlers te weten:
1. Lichaamsbeheersing
2. Snelheid
3. Behendigheid
4. Kracht
5. Uithoudingsvermogen

Iedere pijler heeft weer onderliggende accenten De eerste vier pijlers richten zich op de kwaliteit van de fysieke acties en pijler 5 richt zich op de hoeveelheid (kwantiteit) van de fysieke acties en het snel herstellen ervan. In overleg met de sporter/ opdrachtgever wordt de doelstelling besproken naar aanleiding van deze pijlers en de onderliggende accenten. Het kan dus zijn dat er gekozen wordt voor een aantal pijlers cq. accenten in plaats van het volledige pakket. Niet alleen spelsporters kunnen bij ons terecht voor fysieke training/ advies. Elke gemotiveerde sporter die zijn/haar prestaties wil verbeteren kan gebruik maken van onze expertise.

Ervaring als trainer

- Voetbal
Als part-time looptrainer bij de PSV jeugdopleiding binnengekomen. Uiteindelijk via scholing de kennis uitgebreid en uiteindelijk full-time fysiek- en conditietrainer geworden voor oa Jong PSV dat in mijn laatste twee jaar bij PSV in de Jupiler league uitkwam. Vervolgens de overstap gemaakt naar Roda JC. Naast hoofdtrainer Darije Kalezic verantwoordelijk voor de fysieke- en conditionele trainingen en planningen. Verder nog werkzaam geweest als loop- coördinatietrainer bij de RKSV Nuenen. Ben daar vooral met selectiespelers onderbouw werkzaam geweest en bij OSS’20 als kaderadviseur.
- Basketbal
Als fysieke trainer gewerkt bij GeGe Attacus in Veghel bij het meisjesteam -16 - Hockey
Loop- conditietrainer bij MHC Oss en MHC De Warande in Oosterhout.
- Squash
Al sinds vier jaar fysiek trainer voor Milou van der Heijden. In deze periode is zij er tweemaal in geslaagd de Nederlandse titel in de wacht te slepen.
- Tennis
Als looptrainer voor LTC en Park Hoeve in Uden Als fysieke trainer individueel van Indy de Vroome
- Fitness/ groepslessen
Na afronding van de opleiding aan het CIOS in Sittard begonnen met werken in de fitnesswereld. Met name fitnessbegeleiding maar ook als groepslesinstructeur voor lessen als spinning, aquajoggen, groepsfitness en bootcamp.

Opleiding

Opleidingen met directe connectie naar sport en spel.
1982 - algemene basisopleiding tot sportleider - ministerie CRM
1982 - recreatiesportleider - A - NSF
1992 - MDGO - sport en bewegen - CIOS Sittard:
sportieve recreatie, fitnesstrainer, atletiektrainer A en coach B, sportleider lichamelijk gehandicapten,
sportmassage, zweminstructeur, sporttechnisch kaderadviseur
2006 - Expert level 2 fitness - NASM
2007 - Speedtraining voetbal - IAPF - Miquel Janssen
2007 - Fitness jeugdspelers voetbal - IAPF - Harry Dost, Marcel Lucassen
2010 - Looptraining voor voetballers - Frans Hoek sports - Erick Sinnige
2010 - Gamespeed - Human motion - Ian Jeffreys
2010 - Fitness trainer voetbal - I.I.T. - Toine van de Goolberg
2010 - Krachttraining voetbal - NVA - Chad Forsythe
2010 - Revalidatie periodisering - NVA - Raymond Verheijen
2013 - Voetbal periodisering - NVA - Raymond Verheijen
2014 - Workshop performance training spelsport - Keiser - Jim McCarthy